Monday, November 29, 2010

kawan sejati selamanya ❤

"mempunyai seorang sahabat sejati lebih berharga dari mempunyai seribu sahabat yang pentingkan diri sendiri"

"kadang-kadang pergaduhan dan pertengkaran dalam persahabatan memang menjengkelkan tapi sebenarnya tu la yang membuatkan persahabatan jadi lebih indah"

aku pasti setiap orang atas muka bumi nie mesti mempunyai kawan. kalau tak kawan karib pun kawan biasa-biasa. ini adalah naluri manusia. kita diciptakan untuk saling bersosial dan berkomunikasi sesama sendiri. nak berkomunikasi ngan diri sendiri pun boleh, tak salah pon. but jangan selalu la ye ! and jangan wat depan orang ramai or kalau tak ade van ngan lelaki-lelaki berbaju putih datang amik korang nanti. faham tak ? bagus. cuba bayangkan hidup nie kalau kita takde kawan nak bercakap, gelak, main ? mesti sunyi sepi, kan ?

ade jugak yang mengahadapi masalah dalam mencari kawan dan hubungan tu sendiri. kadang-kadang bile kita buat baik kat kawan, langsung tak diendahkan. langsung tak dihargai. ade pulak yang jenis tikam dari belakang. harapkan pagar, pagar makan padi. kawan macamni memang tak berkualiti.
semua orang ada kawan. semua orang boleh jadi kawan. ade yang kata kawan yang baik adalah kawan yang sentiasa ada masa senang dan susah. masa gembira dan sedih. yess. memang betul. tu la kawan yang sejati. seseorang yang kita boleh harapkan dalam apa jua keadaan. seseorang yang boleh kita percaya setiap masa. seseorang yang boleh kita luahkan segala perasaan dan isi hati. dan seseorang yang sentiasa ada untuk kita.

semua orang boleh jadi kawan sejati. bukan kawan rapat. bukan kawan hanya sekadar nama. tapi kawan yang sangat-sangat memahami. but tak semua orang sanggup jadi kawan sejati. bila kita dalam kesusahan, masing-masing hilangkan diri. bila ade salah faham sikit, dah nak masam-masam muka. mengutuk kat belakang. wtf ?
bagi aku sendiri pulak, aku rasa aku antara golongan yang bertuah coz aku ada kawan, rakan dan sahabat aku sendiri. musuh pun ramai jugak. haha. memang la kawan, rakan dan sahabat tu sama je maksudnya. tapi bagi aku lain. sebabnya biar aku sorang je yang taw. ;)
nie la antara sahabat-sahabat yang terrpaling aku sayang kat dunia nie. sahabat yang penah susah senang dengan aku. sahabat-sahabat yang selalu ada untuk aku. i love you guys damn much !

:: NAZRATUL NADIA ::

:: HAMIZAH ::

:: NURNARDIANA ::

ak n nana...ak syg dia cngt..ak knai dia wktu ak skowla lg...mula kmi xbaik cngt ckp2 cmtu jaa...pastu sejak f5 ak ngn dia dah rapat cngt...ak syg dia ssh cng kmi kongsi besama huhu...papa pown fwendz 4ever okk..!

nie lak ak ngn mizah...ak syg dia jgak..coz dia laa mmbe yg ak rapat n tmpt ak brcerita...pa masalah mua ak cita at dia coz dia pndai nasihat ak n mmberi apa2 yg xkena ttg apa yg ak wat...huhu...ak harap prsahabatan ak ngn dia cmpai akhir hayat ku...huhuhu

haa nii ak ngn diana...huhu syg dia gak...huhu ak appy jaa ngn dia....hmm bab dia pown ska mmberi nasihat at ak..huhu ak ska cngt mmbe2 law bg nasihat...hmm apa pown ssh cng ngn depa..huhu..kawan slamanya yee...!

haa yg niee ak ngn piejaa...dia kwn ak yg plg2 lma kali...kmi bekawan sjak dri kcik cmpai skunk...huhu lma x?haa kmi nak kta gdoh tu jrang laa cma kdang2 tu da laa jgak ann huhu besa laa idop mst da salah paham kn2..huhu...tp apa pown ssh cng kmi besama...cmpai skunk pa sja kmi dowg jaa huhu...semoga brkekalan persahabatan kmi niee...AMIN...!!

yg niee ak n atien..kmi bwu knai sjak mcowk giat...bwu laa kmi bekawan baik sjak d giat...mula pnh laajmpa tp ak xbaik pown tgk2 cmtu sjaa...lps kmi blajaq d giat kmi dh jd kwn baik n papa story mua kmi kongsi kali...walaupon bwu knai ak harap persahabatan kmi kekal slamanya

haa yg niee laa ak plg2 syg dia kt giatmara....huhu nie ak ngn una...ak syg dia coz dia ska dgq masalah2 yg ak ada...n dia mmberi pndpt apa yg ak ptot lakukan...ak ska bekawan ngn dia ...tp skunk nie dia dahxdak kt giatmara coz dia dah mcowk poli ak cedihh cngt2...xpnh ak cedih cmnie bla kwan2 nk p jauh tp dia niee lain lak bg kuu..huhu...apa pown ak harap una xlupakn ak laa...4ever fwendzz...
nie ak ngn izwa...time nie ak pakai tdong coz kmi p kusus hehee....hmm ak baik gak ngn dia sjk at giatmaraa...huhu mlz dah laa nk cita pnjang2 xpa aslkn kowg smua taw ak nya fwendzz huhuhu....
ak n suhana a.k.a nana huhu....ak knai at giatmara jgakn wktu kja dlu pown ak dah baik jgak ngn diaa...huhuhu tp skunk ak baik lg ngn dia coz blajaq kali...huhu...

.....huhuhuhu okk itu saja laa ak maw cita ttng ak n kekawan ku selamanya untk ak...huhu...itu sja laaa...nak cita lbh2 xbleyh aa ak dah xlarat nak taip niee...huhuhu..apa pown ak harap ak n kekwan ak fwendz forever...!!! AMIN AMIN....!!









♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

..!! funny ! but it is true Oke !!..


5 DONT'S WHEN YOU WANNA SLEEP
hye hye !
oke .. i got this article from one site which i think very funny but it was a true fact !!
Even it seems like a small thing we did ..
but it may be harmful to our body
so ...
take note oke !
1. DONT SLEEP WITH WATCH
watches can emit a certain level of radioactivity. although it was small, but if u wear it for a long time while sleep, it might adversed effects on ur health.
2. DONT SLEEP WITH BRA (err.. for girls only ;) )
sciencetists in America have discovered those that wear bras for more than 12 hours have a higher risk of getting breast cancer. so go to bed without it ! (oke, i'm laughing ryte now) :p :p haha
oke mien... stop being noty .. please lah ...
3.DONT SLEEP WITH PHONE
putting the phone beside or under ur pillow is not encouraged. (OMG, everyday i did that) although some of us use phone as alarm clock, but please put the phone as far as possible before u sleep. sciencetists have proved that electrical items including mobile phones emit magnetic waves when used. these waves can cause disruptions to our nerves system. so, if u need to put ur mobile phones near u (or if not u will get a nightmare) ... make sure u switch it off first oke ? :)
4.DONT SLEEP WITH MAKEUPS
those who sleep without cleaning their makeups might have skin problems in the long run. sleeping with makeup will cause ur skin to have difficulty in breathing and problem in perspiring. so, clean up ur makeups and dont forget to brush ur teeth before sleep.
lastly ...
5.DONT SLEEP WITH OTHERS WIFE OR HUSBAND
or u will never wake up again ... ;p


♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

.....+ HOPE +.....

 it's my fault
i'm giving hope to myself
aku berangan-angan tinggi
aku terlalu mengharap
and at last, aku jugak lah yang kecewa
cukup-cukuplah berharap wahai hati
aku yang guris garis luka di hati sendiri
aku yang hancurkan perasaan sendiri
jangan mengarap pada yang tak sudi
jangan memasang angan pada seseorang yang tak mungkin jadi milik kita
malam nie akan jadi malam penentu
takde peluang lagi lepas nie
i will close my heart
until my real mr right open it back


♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

Saturday, November 27, 2010

...ImPiAn Ku TeRcApAi....

                                           
        ak bli tpown pd tarikh 26/11/2010 n ak bli wana putih


.....huhuhu ak nya impian tercapai jgak huhu.....ak appy cngt3x....xpnh asa appy mcm niee...huhu ak skaa gilaa...huhuhu...ak mmpu bli pown bab "my daddy"....huhuhu ak cyg abh ak cngt3x ak akan dgq ckp dia n xkn lawan agy kta2 dia...huhu ak cyg dia hgga akhir hayat ak...bkn cbb dia bg wet at ak..tp cbb dia laahh bapak ak huhuhu....muahh syg abah cngt2....huhuhu min akan ingt cmpai akhir hayat min abah in my heart huhuhu....hmm ak dpt jgak bli nset niee...impian ak tercapai jgak....hmmm apa pown ak kna jga elowk2....

.....n 1more ak nya impian tercapai jgak cbb ak dpt msowk IKM at kedah...IKM SIK....huhuhu ak ska cngt2 huhuhu ak mmg nak msowk ak dah smnggat gila nak p niee...yeyeyeyyeyee....akhirnya dpt jgak laaa ap p....huhuhu...bezzzzz nyaaaaaaaaaaa....mua impian ak tercapai akhirnyaaa....huhu....yeeeee....

.......n last kali ak nya impian nak bela mak n abah ak msa mereka tua stu hari nnt...huhuhu...n ak nak kja elowk2 n sara mak n abah ak....huhu...tu impian idop ak stu arie nnt...INSYAALLAh....n ak nk bli keta , da umah satu n mndpt suami yg bleyh bela ak hngga akhir hayat ak.....huhuhu...AMIN AMIN....huhuhu....
♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

Sunday, November 21, 2010

WANTED !!!

my future husband-to-be
below is the list for someone i've been dreaming to be my future husband. haha. gedik ah kaw. lantak. nie blog aku so aku tulis pe yang aku suke. lagipun tak salah nak berangan. kan? kan? sape setuju angkat kening tinggi-tinggi. lets check it out ~

  1. penah jadi imam sebelom kawin. so lepas kawin bole dya jadik imam aku. lepas solat, cium tangan dya, dya cium dahi aku. fuhhh. oke tak ? ;)
  2. NOT A SMOKER ! u want me ? so pliz stop.
  3. tak panas baran. aku tak suka laky yang suka marah-marah pmpuan nie.
  4. kelakar. but not lawak bodoh oke?
  5. same age or few years older maybe
  6. tinggi dari aku.
  7. sangat penyabar sebab aku sangat-sangatlah suka melawan. ;)
  8. peramah
  9. tak control macho
  10. always buy me chocolates n white roses
  11. has education. at least, he must know how to handle a marriage.
  12. respect aku n family aku
  13. taw menghargai aku
  14. smells nice. kan aku nak hug dya hari-hari =p
  15. gila-gila. bukan 'orang gila' ye.
  16. mesty kayaaa. yang nih wajib Oke? bhahaha.
  17. pandai pujuk aku. perlu diketahui aku nie sangat suka merajuk but i didnt show off.
  18. setia sampai mati. aku kuat jeles, so dya x bole nak flirt ngan mane-mane pmpuan lain !
  19. sentiasa cool bila handle problem
  20. bole terima semua keburukan dan kelemahan aku
  21. romantik ! sukeee...
  22. bole ngam ngan suma family n mmbe-mmbe aku
  23. not necessary be a handsome or cute guy. but dya kena sentiasa nampak kemas although tengah berpeluh.
  24. suka membelai. opss, belai-belai nih sume after kawin Oke. aku paling suka orang belai-belai aku. it does remind me to my mum. mak suka belai aku.
  25. family dya mesti sporting gila. xla aku kekok sangat nanti. hee.
  26. last but not least, he must love me with all his heart. aku janji setia sampai mati kalau dapat husband cmnih. :)
Oke cukup. setakat tu je aku berangan. bye !
notestick : heyy. kalau jumpa yang macam nie, contact aku taw! hahaha.http://www.emocutez.com

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

...21/11/2010...waa arie yg paling cedih...:-(

 ....arienie adalah arie yg malang buat ak...huhu ak cedihh cngt2....first time seumoq idop ak an ak nangis sbb enset osak laaa...huhu...cedihhh2....hmm tb2 jaa enset osak dlm dowk jga dia leyh osak huhuh....tncion cngt2 ak p repair arinie jgak hmm kna laa lam 100rgt huhuhu...hbs wet ak dah laa xkja duit giatmara dpt 200 jaa eee xckop untk ak bli bnda lain huhuhu cedih cngt2....hmmm masalah btoii pkai enset slide ska osak eee geram nyaa ak...dah laa td nak ckp tpown ngn someone pown xleyh enset wat hal...tb2 owg kol xdgq sora hmmm...nak kata jatoh x pown ak jga nya elowk huhu...tp bnda nak jd mmg xleyh kata paa huhuhu...apa pown ak dah p wat enset ak td jgak wet pown bwk kuaq 100rgt...hmm nsb laa an law xp repair nak ckp tpown xleyh xkn nk msg jaaa huhuhu so jln yg ptot ak p laa repair jgak huhu...pjam laa mta sat wk2 nak bwk kuaq wet...hmmm...malang snggoh nsb ak arienie...hmmm....:-((

                                              
♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

....sToRy MiNgGu InI....

 .."huh, story ak mnggu ini gdoh ajaaa....hmm terlalu geram cngt kat seseowg niee.....hmmm ada boy mcm xdak jaaa....baik xpyah ada boy cng jaa...xpyh pkiaq dah...idop cowg2 relaxx n appy jaaa clalu...huhuhu...kdang2 ak pkiaq lik asa nyesal pown ada bab terlalu percya kat owg cngt2....huhuhu....skunk niee ak mulakan idop ak yg bwu jgn terlalu cya n jgn terlalu mngharap cngt...huhuhu....
"nak cita ckit niee....ak gdoh jaa ngn someone niee...bab sarie2 xmsg ak wat xtaw jaa...mmg laa enset osak an tp ak asa cm dia x wujud jaa lam idop ak...hmm nth laa ann...xtaw nk kta paa....dia mai msg ak koi 2 3 pg jaa tu pown pkai enset akak diaa huhu...xbezz btoiiii....ak niee asa cam dri ak sngle jaaa...huhu...kdang2 geram gak aaa...baik sngle jaaa pd daa boy...hmm masalah jaaa bnyk...geram gila ak...hmm tncion cngt...huhuhu tp xpaa laaa ak xleyh pkiaq cngt t diri ak merana....hmmm...apa pown ak kple jaa law daa jodoh x kemana.....
hmm arie2 gdoh jaaa...n ak ngn someone dah berbaik semula cmlm hehhee...okk dah....tp esok2 gdoh agy.....hmm xtaw laa gdoh baik gdoh baik jaa ak niee .....huhuhu.....tp depa mst kna memahami ak niee....law depa pown x memahami ak mmg xleyh tahan ngn pangai ak....huhuhu...
itu saja laa story yg ak nak share mlz laa nak cita bnyak2 hahhahaa....cpa sudi baca , baca laaa hahahaa...macehhh...
                                              
♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

...iTs AlL aBoUt MeN...

Lelaki, hebat sangat ke diaorang tu ek?

sampai ada yang sanggup bunuh diri sebab putus cinta.
ada yang tak boleh fokus exam sebab angau
ada yang sanggup pergi serang perempuan lain sebab cemburu
ada yang sanggup malukan diri + menjatuhkan maruah only sebab lelaki ?

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

                                           
                                                        ....satu jew saya nak cakap....
                                                               saya sayang awak....
                     berbaloikan saya selalu ingtkan awak , cuma benda tu je yang saya nak post....?
                                                        <3   I LoVe U sO mUcH...<3
♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

Saturday, November 20, 2010

..."ApPy TiMe"...

......huhuhuhu.....ariniee ak appy cngt2...bkan appy sbb jmpa boy tp appy sbb kuaq lepak ngn mmbe skowla..hehehhe...bezz cngt2....kmi pozing sakan...hehhe..tp yg pozing pown ak ngn nana ajaa..pic kmi dowg jaa yg bnyak pown..hehehe...apa pown mmg bez...dpt laa ak release tncion...huhu tenang jaa tgk permandangan d laut.....ilang laa ckit masalah ak yg slalu ku pikir kan...huhuhu...
.....mmg bezzz....thankzz u all dpt appy an ak...n ak dpt ilangkn tncion ak bila bersama u all...huhuhu....
niee laaa pic yg ak sempat pozing td hahahaa.....
...ak n nana...

kmi jaa yg pozing bnyak..
hehhee mcm2 nya pozing...
huhu...tomeyy nyaa...hahaha
pasan sat...

hehhee...senyummm..cmpai xlarat senyum hhaa
niee laa ak...nak release tncion laa..hahah...
bnyak masalah....
nie lakk ak ngn is....
dia niee ska ngata owg jaa taw...
xubah2 pngai dia dri skowla cmpai skunk...tp kmi dah taw pngai dia so wat xtaw jaa...
appy always...
huhuhu...pozingg2...
peng peng...hahhha

niee laa pic2 ak yg ak pozing tp ada bnyak g mlz laa nak boh bnyk2 ann boh skit2 udah laa kan...hahhahaaa
niee laa yg ak nk cita ariniee...huhu...appy time ngn mmbe skowla....huhu
20/11/2010 di tepi laut spice garden....




♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

Wednesday, November 17, 2010

"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"

                                                      

.....raya aidiladha niee ak paling bosan cngt2....coz ak dowk umah jaaa..xasa cam raya pown...huhuhu...
mmg bosan xbezz cngt....hmmmm....ak dowk umah n on9 jaaa...huhu...cedihhh cngt2....hmm mmbe mua lik kmpng nk kuaq pown xdak teman...huhuhu...adoii laa nsb diri ku ini sngguh malang...huhu....ak kesunyian tanpa teman di sisi ku....huhuhu...teramat cedih di aty ku ini...huhuhu.......
apa pown  .... "SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA KEPADA UMAT ISLAM"....

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

'''...MyNeW LiFe...'''

....huhu ak nak cita ckit tntang ak ngn si dia...
hmm ak skunk nie dah kple ngn dia alah bwu jaa pown kple...heheh...kmi stat kple 6 NOVEMBER 2010...
ak mula2 mmg xdpt syg dia n cnta kn dia agy..hmm mngkin sbb ak bwu pas ptus kot msh frust agy...tp apa pown ak mst kna lupakan kisah silam ak ngn detu...hmm xpaa makin arie ak ngn dia niee ak dah mula syg n cnta dia coz dia pndai jga ak...
tp ak pown xleyh pecaya kan owg begitu jaaa...sbb ak tkowt kna tertipu agy...so skunk ak kna pcaya ckit ajaa...sbb dia dowk jauh dri ak n ak xtaw dia wat apa blakang ak kan...so ak mst berhati2...tkowt2 kna tpu agy...ak dah xmo kna tpu agy coz skit aty ak bla owg yg ak syg cngt2 tpu ak dri blakang...asa cedih cngt...hmmmm....yg si dia pown ak syg jgak tp ak x harus pecaya 100%....ak pecaya dia pown lam 50% sja...huhhuhu...xpa ak nak tgk ak ngn dia niee leyh bertahan smpai bila plakk...ak nk tgk dia bleyh pecaya atau pown sbalik nyaa...huhu...jgn terlalu pecaya ngn kata2 manis lelaki takowt t kita merana...huhu...ak dah xmo kna tipu agy...cedih + kecewa bla ak kna tipu ngn owg yg ak terlalu syg...hmm...
so mula kan idop bwu ak...
"JANGAN TERLALU PERCAYA DENGAN KATA2 MANIS DEPA"
JANGAN MENGHARAP SANGAT
NANTI DIRI MERANA
huhuhuhuhu


♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

Tuesday, November 16, 2010

!!.......CrAzY.......!!




i'm crying
i'm scared to love, because i'm scared to lose
pleasee
get me out of this feeling



♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

....Achik Spin - Engkau Yang Ku Cinta....


ku dgrkn lgu ini bila aku mrinduimu...ku doakan takdir duniamu d bawah panji2 kemuliaan dan kesejahteraan illahi... walaupun segunung,selautan kau meracuni hidup ku ini.....mengertilah bahwa diri ini xmampu membenci dirimu wlaupun kau membunuh hatiku dgn menduakan cinta kita.....

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

.....=-HiDoPkU kEsUnYiAn=.....

sekarang niee ak asa hidop ku sunyi jaaa tanpa teman disisi kuu.....
huhuhu...arie2 ak asa bosan cngt.....bila teringt kisah2 ku yg lalu ak akn berasa cedihh yg teramat....hhmmm...apaa laaa nasib diri ku ini....sungguh malang skali.....hmm terasa hdop ku di dunia ini tidak ada guna lg.....huhuhu....
.....tetapi apa yg terjadi atas diriku ini ak harus redha sajaaa.....huhu...mungkin ini semua ujian dari ALLAH untuk diri ku ini.....hmmm apaa pown ak tetap teros kn hidop kiu seperti biasa....walaupon ak kesunyian seorang diri.....
hmmm apaa pown ak bersyukur kerana masih mnpunyai mak n abah ak....tidak laaa dri ku ini asa kesunyian cngt.....huhuhu....waktu berjalan begitu cpt skali.....ak pown nak msok umoq kdewasaan.....huhuhu
ak harus mencapai cita2 ak n mnuju ke arah kecemerlangan.....huhuhu tidah perlu mmikirkan lg "BOYFRENDZ2" law ada jodoh satu arie nnti ada laaa untuk ak.....so ak harus memulakan hidop ak yg baru.....huhuhu.....

.....for my new life......
"NO MEN NO LOVE NO CRYING"
                        N
"NO MONEY I CRYING"
.....hahahahhaahhahahahaha.......

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

Sunday, November 14, 2010

=...HaRiE yAnG mEnYeDiHkAn...=

huhuhu.....cedihhhh2....plan semua musnah....hmmmm dah smngat nak kuaq mlm niee lepak2 ngn mmbe skowla lik....tgk2 ujan laaaa....hmm cedihh cngt2...dah laa dowk umah jaa sarie2...bowink gilaa2 nyaa dah...yg si detu pown xreti nak msg ak pown...meluat dah....mua xleyhhh cayaaaa.....eeeeee geram nyaaaa...dah laa nak kuaq pown xleyhh dah tuu si detu lakkk xmsg ak...aarrgghhh...tencion2....dowk umah niee cam owg bodo jaaaa....wat tu xkna wat niee xknaaa.....hmmmm masalahhh btoiii...eeeee...
nasb laa daa laptop niee leyh jgak ak on9 fb n blog...dpt gak ak luahkan perasaan ak lam blog nieee.....huhuhu.....
law cpaa2 yg xberminat nak bca ak nyaa luahan niee xpyh laa dowk bcaa....ak cma nak luahkan apa yg ada dlm isi aty ku inii.....hmmm cedihhh+geram.....huhuhuhu.......

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

.....KeNaNgAn AkU dAn DiA......

hanya lah tgl knangan....
ak dah kwan ngn dia dekat 10 bln dah last2 ak di tgl cmtu sajaaa....huhu...ak asa cedih+sakit aty cngt2...
ak sikit nyaa setia kat dia tp knapa lahh ak di buat mcm niee....huhu...ak btoiii2 kecewaaa....
hmmmmm....apa pown ak redha jaa laa ngn apa yg dia tlh wat kat ak....
first tine ak kwan ngn laki lama law tdk sat jaaa...ngn dia cowg jaa ak plg2 lmaa....ak dah cyunk dia cngt2 tp ak di tgl oleh dia disbbkan dia ada betina lain....hmmm mua laki skunk xleyh pecya cngt...kita setia depa wat taik kt kita....hmmm slalu cmtu law xsetia depa kta kita mcm2 bla dah setia jd cmnie lakk..huhu...cedihh nyaa aty ak ini....ak dah break ngn dia pd 1 NOVEMBER 2010....huhu....ak ngn dia hanya laahh tgl kenangan sjaa....apa pown ak ttp syg dia dlm aty ku.....ak xdpt lupakan dia tp apa pown yg trjadi ak harus lupakan dia n redha sja...semoga dia n pmpuan tu bahagia hingga akhir hayat...suatu hari nanti dia akan dpt balasan dri ALLAH dgn apa yg dia tlh wat pdku...huhuhu....hancur hatiku ini....sia-sia aja slama niee....xpalah ak terima jaa dgn aty yg terbuka...huhuhu....:-((
ini semua adalah"TRAGEDI OKTOBER"
ak xkan dpt lupakan...
apa-apa yg terjadi antara ak dan si dia...
huhuhuhu...
hampa nyaa atiku ini...
bila terkenangkan dirimu
yg jauh di nun sana....huhuhu..





♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

....kebahagiaan dalam perpisahan....

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

hakikatnya disini....

semalam adalah semalam..hari yang indah tapi tinggal kenangan...jauh.jauh.
hari ini adalah sekarang..harus aku lalui dengan kekuatan..kuat.kuat.
aku terasa aku makin membesar.
tapi mungkin pemikiran belum matang..mencuba menjadi matang..
Tuhan, aku ini hamba yang lemah.
Aku sering leka menjadi hambamu..
Tuhan, aku ini punyai hati yang lemah.
Kuatkanlah diriku ya Allah..
Tuhan, kuatkanlah hati ku ya Allah.
Agar aku tak terpesong menjadi hambamu..
Agar aku lalui hari-hari mendatang dengan keredhaanmu.
Tuhan, kau matangkanlah pemikiran hambamu ini..
Agar aku sentiasa matang dalam kehidupan ini..
Tuhan, kau dekatkanlah diriku padamu.
Agar aku takkan sesekali melupakanmu.
Dan akan selalu mencintaimu..
Tuhanku, sesungguhnya aku malu untuk menyerah diri kepadamu..
kerana dosa-dosa lampau yang sering menyelubungiku..
Tuhan, terima kasih untuk nafas yang ku hembuskan ini..
Tanpanya aku mungkin tak bernyawa lagi.
Terima kasih Tuhanku. =)

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

YA ALLAH.....!!!

AKU KELIRU !!!

http://www.emocutez.com

apa itu cinta?

C. I. N. T. A.

A : Cinta tu indah laa..

B : Cinta tu buta.

C: Cinta tu misteri sangat.

D: Cinta tu buang masa jer.

E : Cinta selalu bantu kita jadi semangat.

mana satu yang sebenarnya nie?

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

...+single besh kew+...??

sejak aku letak status single kt facebook
pastu biasalah mulut2 manusia nih
mesti nak ngutuk macam2

ingat letak status tu sebab nak orang ngorat aku ke??
aku ada sebab la!
slagi aku single slagi tu la status tu xkan berubah.
aku bukan hipokrit oke!
cam cibai je nak ngutuk2 orang plak.

sedih taw x
da la aku pnah frust, lagi orang nak laser macam2 plak
sedih gile doe

skandal?
aku ade skandal ke??
tade la ngek!
jangan pndai2 reka story oke?
aku x suke skandal2 nih.
hahha :D

malas nak layan cakap2 orang
sampai mati pun xkan abis

sekian.
post tacink dari aku
biase ar, bulan ngah mengambang
lol

hahahaha

p/s : abaikan pos tacink nih. =p
♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

..=tiba-tiba aja=..

saya rindu. rindu kenangan dulu.
rindu waktu dulu-dulu.
knape tiba-tiba teringat plak nie?
knape?


http://www.emocutez.com
dear Miss Brain, please stop thinking too much about it.
so that i can live a happy life. thanx...

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

...JANGAN KECEWAKAN ORANG YANG MENCINTAI KAMU...




Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.
Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.
Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’
Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti 6] 17]seorang kekasih.
Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGALseperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.
Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.



* Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia- siakan orang tersebut… kamu akan menyesal melakukannya

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥

Saturday, November 13, 2010

...HaRiE yAnG gEmBIrA + TrAUma...

...arinie aku n mmbe giat kuaq wonda2 at prangin mall penang...huhu bezz cngt...
dpt gak ak kuaq ngn depa n dpt hilangkn bowink ak...huhu tdk ak dowk umh jaaa...tp dlm2 kmi appy2 mmbe ak cowg excident laa huhu time tu ak jd lain trauma cngt tgk mmbe ak excident....ak tkowt nak bwk moto dh...huhu...apa pown alhamdulillah ak slamat cmpai umh jgk huhu....tp cian mmbe ak nie dah laa besday dia arinie tgk2 excident huhu arie yg mlang bt dia....ak cian tgk dia td tdk kmi mua appy brglak tawa last jd cmnie mua nyaa dh jd lain n xappy agy...huhu....13/11/2010 knangan kmi semua....gembira +trauma...huhu...cedih pown ada....hmmm....

..."NIE LAH PIC YG KMI CEMPAT POZING TIME KUAQ TADI....HUHU....XCEMPAT POZING BNYAK COZ KALUT NAK BALIK AWAI...HUHUHU..."
sempat agy pozing dah nak lik dah time nie...
nie izwa...
nie jah...kmi mua pnge dia.."MJM"... hehe..jgn maah yee...
nie husna...kmi pnge dia "nona or teddy"..huhu...dia laa yg kmi wat bntal kmi d lam klz bla ngntok hahahha...jgn maah yee una....
waa n una...pozing sblom kmi blik huhu...kt parking mto pown jd laa hehee..
ak pown pozing gak jeleztgk depa pozing hehe..ak pown tumpang pozing kli hehe..
waa cam budak2 jaa agy...kecik jaa..hehehe....niee emo gurl...huhu...

time too mkn...heheh...kmi mkn KFC...konon2 nyaa wat iklan sos cili hehehe
nie waaa n jahhh...dowk suap mnyuap...huhu....bez nyaa time niee..
nie ak ngn una...cuap mnyuap jgk huhu...cedap jaa mkn huhuhu....
mkn ttp mkn pozing mst kna jgk huhu...


niee lahh makanan ak mkn td hehhee...cedap jaa mkn knyag cngt huhuhu..."alhamdulillah"..




♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Bebelan Aku ! Like Kalau Suka ! ♥